10 mei 2018

De fiets op, door het Noord!

De helft van de verplaatsingen zijn korter dan 10 km. Perfect om te fietsen dus, goed voor conditie en milieu en vaak sneller. Daarvoor is veilige en leesbare fietsinfrastructuur nodig, niet evident in dichtbebouwde wijken. 

Een keuze voor fietsen i.p.v. autodoorstroming is dan ook vanzelfsprekend”  volgens districtsraadslid Anne Poppe. 

Veiligheid en comfort zijn essentieel om meer mensen te doen fietsen. Conflictvrije kruispunten zijn daarbij logisch. Een goede manier om dit in delen van het Noord en den Dam te realiseren is door een as van aaneengesloten fietsstraten. Een fietsstraat geeft voorrang aan fietsers, autos zijn er te gast.

Fietsas Samberstraat – Centraal Station

In het district realiseren we een fietsas die vertrekt aan de Samberstraat (fietsbrug over Albertkanaal) en die loopt richting Centraal StationVia het Damplein (fietspaden), door Spoor Noord, langs de Lange Dijkstraat (fietsstraat), over het Sint Jansplein naar de Rotterdamstraat en dan door de Van Straelenstraat, Pijlstraat en Van Arteveldestraat (fietsstraten).

De districtsraad keurde vorig jaar de aanleg goed en de werken zijn volop aan de gang. Voor de inwoners van het Noord, den Dam en Merksem en voor de gebruikers van de fietsostrades naar Essen en Herentals, ligt er zo een rode loper diep de stad in.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.