Ondertussen zijn er vier edities gepasseerd, telkens werd 10% van het budget (1,1 miljoen) op een deliberatieve manier verdeeld door inwoners aan projecten van/voor inwoners.
Langzaamaan vindt de Burgerbegroting een groter en diverser draagvlak. Het wordt sterk geapprecieerd door deelnemers. Het levert veel nieuwe dynamiek op bij inwoners, verenigingen en administratie. En er is internationale belangstelling voor. We bereiken oud en jong, man en vrouw, mensen uit alle wijken, verschillende socio-economische achtergronden en ook etnisch-cultureel is er een goede mix aanwezig.
Aan het einde van de legislatuur is het logisch een uitgebreide evaluatie te maken om tot een nog betere burgerbegroting 2.0 te komen. Dit zal een stevige inspanning vergen van het team participatie en de rest van de administratie. We zien dit dan ook als hét prioritaire project binnen het hoofdstuk inspraak en participatie.
- We trekken het aandeel van het budget dat via de burgerbegroting wordt besteed op tot 15%.
- We betrekken nog meer inwoners en zetten extra voortrajecten op om specifieke doelgroepen te bereiken, o.a. mensen die niet actief zijn in verenigingen.
- Er wordt nog sterker ingezet op samenwerking in functie van projecten en op de kwaliteit van die projecten.
- Het online gedeelte wordt uitgebreid.
- De gerealiseerde projecten worden uitgebreid in de kijker gezet.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter