3. Lieve Stallaert

Antwerpen-Zuid (64j)

Schepen district Antwerpen, bevoegd voor cultuur en senioren.

Al bijna 40 jaar actief bezig met groene thema’s : samen met mijn man Marc pionier in biologische voeding , eerlijke kleding , lid van het oudercomité van de lagere school in de Brederodestraat waar nu kinderen van alle kleuren en afkomst welkom zijn en zeer kwaliteitsvol onderwijs krijgen , een warm hart voor mensen die uit hun land moesten vluchten , een depot voor Voedselteams in ons huis en natuurlijk : al sinds 1999 actief bij Groen .

Een uitverkochte Singel met een koor van 170 enthousiaste senioren ? Een nieuw dansproject voor ouderen , omdat bewegen één van de beste manieren is om zo lang mogelijk gezond te blijven ? Een spraakmakend participatief kunstproject in de wijken met postnummer 2018 ? Barok voor peuters en kleuters ? Een verregaande samenwerking met de hogescholen in ons district ?
Allemaal realisaties waar ik trots op mag zijn en die een echte omslag hebben betekend .Maar ook : levendige pleintjes en straten waar altijd wel iets te beleven valt . Daar heb ik de voorbije jaren als districtsschepen voor cultuur en senioren mijn schouders onder gezet . Op dat elan wil ik graag verder gaan . Ideeen te over ! Maar bovenal : ik ga voor een eerlijke , respectvolle manier van aan politiek doen, want dat is wat de Antwerpenaar van ons verwacht .